Bruksanvisning
Skjær bort svoren på skinken eller rut svoren.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Legg svinenakken, -kammen eller skinken med den fete siden opp i en ildfast form eller liten langpanne. Salt og krydre kjøttet. Stikk inn et kjøttermometer slik at hele røret dekkes, og spissen kommer i den tykkeste delen av kjøttet.
Plasser ovnsristen på nederste ribbe, sett inn kjøttet og stek i 90-105 minutter. Ta ut steken når termometeret viser riktig kjernetemperatur, 76 C.
Legg steken på et fat eller spekefjel. Dekk den med aluminiumsfolie og la den stå i 10-15 minutter. Da blir den lettere å skjære opp.
Mål sjyen, kok ut formen med vann og bland det i sjyen. Smak eventuelt til med smuldret buljongterning. Rør ut melet i litt vann, rør ned jevningen og kok sausen i 3-4 minutter. Smak den til med fløte.
Skjær løs kjøttet fra eventuelle ben. Skjær kjøttet i jevne skiver.