Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rotselleri
salt
400-500 g renskåret svinekjøtt
salt
hvitpepper
2 ss griljernmel
2 ss finrevet tørr ost (parmesan)
smør eller margarin til steking
persilledryss til pynt
Sjampinjongstuing:
200 g frisk sjampinjong
1 ss smør eller margarin
3 dl kremfløte
salt
hvitpepper
hvitløkpulver
1/2 dl hvitvin
1 eggeplomme
Rens sellerien og skjær den i tynne skiver. Kok dem såvidt møre i lettsaltet vann. Hold dem varme.
Rens soppen, skjær den i skiver og fres den raskt i smør i pannen. Spe med fløte, litt om gangen. La pannen putre over svak varme, fløten skal koke inn til en stuing. Smak til med salt og krydder. Pisk vinen sammen med eggeplommen og rør det inn. Stuingen må ikke koke etter dette.
Skjær kjøttet i tynne små skiver og gni dem godt med salt og pepper. Paner kjøttet med griljernmel/osteblanding og stek kjøttskivene pent brune på begge sider. Bruk svak varme, ellers vil paneringen bli brunbrent før kjøttet er gjennomstekt.
Legg varme, godt avrente selleriskiver på varmt serveringsfat. Fordel kjøttet oppå og topp med stuingen. Persilledryss.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron