Flere resulteter finnes under oppskriften
ca. 2 kg skinke
salt
pepper
ca. 1/2 liter kokende vann eller kraft
SAUS
3 1/2 ss margarin eller svinefett
6 ss hvetemel
ca. 1 liter kraft
litt sukkerkulør
salt
pepper
OVNSTEMP: 175 grader
STEKETID: 50-60 min. pr. kg kjøtt
indretemp (kjernetemp): 85 grader
Skrap svoren og skjær den i smale ruter, eller få steken ferdig rutet hos slakteren. Tørk kjøttet med klut oppvridd i varmt vann.
Legg steken med svorsiden ned i varmt vann ca. 1 times tid før steken skal i ovnen. Vannet skal bare dekke svoren, kjøttet bør være minst mulig i berøring med vannet. Gni steken inn med salt og pepper, og litt ingefær om man måtte ønske. Sett steketermometeret på plass. Legg steken på rist med svorsiden opp. Sett risten over langpannen nederst i ovnen. Hell i kokende vann.
Øs steken med jevne mellomrom, første gang etter 45 minutter, deretter med ca. 30 minutter mellom hver speing. Spe på mer vann hvis det damper for mye bort.
Når det er 45 minutter igjen av steketiden heller vi sjyen av. Nå skal steken stå med åpent spjell i ovnen, eller med ovnsdøren på gløtt til svoren blir sprø og gyllenbrun, og termometeret viser 85 grader. Vi kan gjerne sette på litt sterkere overvarme den siste halvtimen.
Til sausen lages først lys bruning av fett og mel. Spe med 1 liter kokende kraft. Brun saus skal bare spes 3 ganger, hver gang med 1/3 av væsken. Smak sausen godt til og farg med litt sukkerkulør.
La steken stå 15-20 minutter for åpen ovnsdør slik at kjøttet får "sette" seg før det skjæres opp. Skivene er lettere å få pene, og kraften holdes bedre inni kjøttet.
Epler, svisker og surkål og kokte poteter er fast følge til svinestek. Den sprø svoren legges på fat sammen med kjøttet.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron