Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg svinekam eller kotelettdelen av ribben
3 ts grovt salt
pepper
5 dl kokende vann
2 ss finhakkede krydderurter, terske eller tørre
TRANEBÆRSAUS:
250 g tranebær
100 g sukker
2 dl vann
Kotelettdelen på famileribben er perfekt å bruke her, da slipper du unna vanskene med å få stekt et ribbestykke med en tynn og tykk del. Bruk en skarp kniv og fjern bena, lag rett snitt i svoren og gni svoren inn med salt og pepper.
Prøv å få mest mulig urter ned i sprekkene på svoren. Hell kokende vann i langpannen og eventuelt finhakkede urter. Stekes ved 200 C i ca 1 time, øk temperaturen til 250 C mot slutten for å få sprø svor.
La ribbesteken hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Kok bærene til sausen forsiktig med vann og sukker til en tykk saus.
Alle typer poteter passer til denne retten og stekesjy fra langpannen blir en bra saus ved siden av tranebærsausen. Server gjerne rødkål og syltet rødløk til retten, og surr noen eplebåter i stekesjyen.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron