Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g storfe- eller svinelever
200 g magert svinekjøtt, eks bog
1 løk
1 eple
4-5 rensede ansjoser
1 ts salt
2 krm pepper
½ ts ingefær
1 ts merian
¾ dl hvetemel
2 egg
1 ½ dl melk
125 g myk margarin
(ca 1 kg postei)
Denne leverposteien passer godt som hverdagspostei.
Ta bort eventuelle hinner og grove ganger i leveren. Skjær lever og svinekjøtt i mindre biter. Skrell løken og skjær den i biter. Del eplet, ta ut kjernehuset. Smelt margarinen.
Med food processor: Monter maskinen med stålkniven. Legg i alle ingredienser utenom melken og fettet. Kjør maskinen 30-60 sekunder, spe deretter med margarin og melk gjennom materøret, og la maskinen gå et minutts tid til røren er helt glatt og jevn.
Med mindre mikser: Gjør som ovenfor, men bland bare halv porsjon om gangen.
Med kjøttkvern: Mal lever og kjøtt to ganger, siste gang sammen med løk, eple og ansjos. Rør ned krydder, mel, egg og til slutt margarin og melk, litt om gangen. Rør gjerne med deigkrokene på elvispen.
Stek eventuelt en smaksprøve og juster krydringen.
Hell røren i godt smurte former, 3 stk à 6 dl eller 1 stk `1,5 liter. Sett dem i en langpanne, dekk med aluminiumsfolie og sett pannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 200 C. Hell kokende vann ved siden av formene.
Stek posteien i vannbadet, små former i ca 45 minutter, større former i drøyt 1 time.
Fjern folien mot slutten av steketiden slik at posteien får litt farge på overflaten. La den bli kald i formen, løsne den rundt kantene med en kniv og hvelv den.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron