Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hel eller oppdelt lettsaltet skinke med eller uten ben
15-20 allehåndekorn
1-2 laurbærblad
evt. persillestilker
evt. gulrot
Hjemmelaget skinke bør vannes ut i 2-4 timer slik at kokekraften ikke blir for salt. Sprøytesaltet skinke trenger ikke vannes ut, men kokes uten salt.
La nettet på den benfrie skinken sitte på. Skyll skinken under rennende vann. Stikk inn et kjøttermometer slik at spissen kommer i den tykkeste og mest kjøttfulle delen av skinken. Legg skinken i et kokekar som er såpass stort at også termometeret får plass.
Hell på kaldt vann slik at det står over skinken. Kok opp og fjern eventuelt skum. Tilsett allehånde og laurbærblad, eventuelt også persillestilker og renset gulrot for å få mer smak på kraften
La skinken trekke under lokk på svak varme. Når termometeret viser 70-75 C, er skinken ferdig. Ved 75 C er smaken den karakteristiske for juleskinken. Koketiden er som regel 50-60 minutter pr. kilo skinke.
Ta opps kinken fra kraften og la den bli lett avkjølt. Fjern nett og svor. Griljer eventuelt skinken. Avkjøl kraften raskt. Bruk den til buljong til supper. Salt kraften litt om nødvendig.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron