Flere resulteter finnes under oppskriften
Juleskinka er mager og skjæres i skiver og serveres tradisjonelt med rødkål - eller med Furulysalat og sjysaus.
Juleskinka trenger ikke å gratineres. Som rett på koldtbordet passer det godt med Waldorfsalat.
Juleskinka får man både med og uten ben. Med ben veier en hel skinke ca. 5-6 kg - uten ben fra 1-3 kg. Den holder seg fint i kjøleskapet i omtrent 1 uke.
Til gratineringen trenger man:
8 ss sennep
2 eggeplommer
1 ss potetmel
ca 1 dl. Kavring
pakk først skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle frlrn av skinka. Steketemperatur 175 C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72 C. Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved 80 C til steketermometeret viser 72 C ( ca 3 timer for en skinke på 3 kg).
Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evnt. svoren
Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka.
Gratiner i forvarmet ovn ved 200 C i ca 15 minuter.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron