Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g småløk
6 store blader av savoy- eller kinakål
2 ss smør
1 lettsaltet svineknoke, kokt mør i vann
5 dl kraft fra kokingen
litt olivenolje
500 g shiitakesopp eller aromasjampinjonger
1 knust hvitløkfedd
1 ss honning
Avkjøl den kokte knoken, og rens for skinn og evt litt fett og ben. Sil kraften og kok den inn. Reduser til om lag halvparten. Del kjøttet i biter og vend i sirups-kraften.
Skrell løk og kok dem i lettsaltet vann ca 1 minutt. La renne av i en sil. Rens kålbladene og skjær bort den tykke stilken. Forvell bladene raskt i lettsaltet vann, og tørk. Fres dem så forsiktig i litt smør. Krydre med salt og pepper.
Rens sopp og skjær i biter. Stek dem i varm olje. Krydre. Varm opp honning og tilsett løk. La det koke sakte til løken er helt glassert av honning.
Legg tre lag plastfilm på benken. Legg en firkant på ca 40 x 25 cm av kålbladene. De skal overlappe hverandre. Fordel kjøtt på kålen, men la det være igjen en stripe på 2-3 cm rundt det hele. Legg sopp som en stripe midt på. Rull sammen som en rullekake. Prøv å rulle jevnt og stramt. Knytt endene stramt igjen. Settes i kjøleskapet natten over.
Før servering fjernes plastfolien og rulladen skjæres i skiver av ønsket tykkelse. Pensle overflatene med god olivenolje. Serveres med god brødbakst, en god salat og for eksempel en fløte- eller hvitvinssaus.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron