Flere resulteter finnes under oppskriften
6 kg skinkestek med svor
4 ts salt
2 ts pepper
Saus:
1 l stekesjy
3 ss sennep
2 dl kremfløte
1 ss maisennamel
3 ss vann
3 ss smør
1. Rute svoren som til ribbe. Lag gjerne litt store ruter. Gni skinka inn med salt og pepper og la den stå kjølig til neste dag for å trekke krydder.
2. Damp steken i stekeovnen under aluminiumsfolie ca. 40 minutter. Fjern folien, sett i steketermometer og stek steken videre ved 150°C til steketermometeret viser 70-72°C.
3. Bruk stekesjyen som grunnlag for sausen. Kok stekesjy, sennep og fløte inn til 3/4 av mengden. Sausen kan lett bli for salt, tilsett eventuelt litt vann. Tilsett maizenna utrørt i vann, og pisk til slutt inn smøret.
Server skinkestek varm til middag med enten surkål, rødkål, rosenkål, erter eller kokte grønnsaker. Og med sjysaus eller brun saus og kokte poteter ved siden av.
Tips:
Skinka kan også serveres kald med varme grønnsaker eller salat, saus og kokte poteter.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron