Flere resulteter finnes under oppskriften
5 svinetunger, 1-1 ½ kg
evt. 1 ½ ts salt pr liter vann
8-10 allehåndekorn
1 gulrot
1 løk eller 1 liten purre
Tunge selges vanligvis lettsaltet eller fersk. Er tungen hardt saltet, bør den legges i rikelig med kaldt vann noen timer.
Legg den lettsaltede eller utvannede tungen i et kokekar og hell på kaldt vann til det dekker. Er tungen fersk, mål opp vannet og tilsett salt. Kok opp og skum godt av. Tilsett krydder, gulrot og løk eller purre skåret i biter.
Kok under lokk på svak varme. Prøv med en strikkepinne eller prøvenål om tungen er mør.
Omtrentlig koketid for svinetunger er 2 ½ - 3 timer, i trykkoker ca 50 minutter.
Ta opp tungen og skjær et snitt i skinnet og trekk det av. Skal tungen serveres kald, bør den avkjøles i kraften. Skjær tungen fra roten mot spissen i tynne, skrå skiver.
Server kokte poteter, potetmos, kokte grønnsaker, for eksempel erter, bønner, gratinerte tomater.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron