Flere resulteter finnes under oppskriften
1 svinekam, uten ben (ikke røkt) med svor i striper, ca 1,5 kg.
2 ss salt
2 ss smør
1 ss pepper
Still stekeovnen på 175 C.
Skrap svoren skikkelig med en kniv. Riss i den ca 1 cm tykke striper. Dryss rikelig med salt og pepper på. Fordel smør utover svoren. Settes i varm ovn 1 1/2 - 2 timer. Til steketermometeret viser 76 C. Evt et øyeblikk under grillen hvis svoren ikke er sprø. Serveres varm til middag eller kald på frokostbordet.
Tilbehør middag:
Renset skogsopp og småløk brunes godt. Dryss litt mel over og spe med god kraft. La det putre sammen minst 5 minutter under omrøring. Smak til med salt, pepper og ingefær. Ha gjerne ristede kastanjer i tillegg.
Brune kartofler:
1 kg små, jevne poteter kokes passe møre og skrelles. Avkjøles, skylles i kaldt vann og tørkes godt. Ha tre ss sukker i en stekepanne over lav varme. Når det begynner å karamellisere seg, rører du inn en raus smørklatt. Legg potetene i og rist på pannen nå og da. Slik at potetene brunes rundt det hele.
Bruker du retten til frokost bør du ha frikadeller, rødkål, rugbrød, smør og sylteagurk som tilbehør. Godt øl og en "lille" er heller ikke å forakte til denne danske retten.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron