Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
8 svisker
2 1/2 dl vann
50 g sukker
350 g magert svinekjøtt
2 ss lake fra syltet ingefær
1 ss maisennamel
2 ts hakket, syltet ingefær
2 ts sherry
salt
pepper
olje til steking
Saus:
1 ss maisennamel
1 1/2 dl sviskevann
1 ss soya
1 ss eddik
1 ss olje
4 agurkskiver til pynt
Kok opp rikelig med vann, tilsett 2 ts salt pr. l vann. Dryss risen i og la den koke ved sterk varme 12 min. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Damp den i varmeskap eller ved svak varme i stekeovn til den er tørr. Hold risen varm.
Bløt sviskene natten over hvis de er meget tørre. Kok dem i vann, smak til med sukker.
Mal kjøttet en eller to ganger.
Rør kjøttet sammen med de øvrige ingredienser, samt 4 hakkede svisker.
Form 4 store eller 8 små kjøttboller, og stek dem gylne og sprø i olje.
Lag sausen ved å røre alle ingrediensene sammen og gi det et oppkok.
Server kjøttbollene på en seng av varm ris med sausen over og pyntet med agurkskiver og svisker.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron