Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg nyrestykke av svin, utbeinet og surret
1 kg epler, skrelt og uten kjerne
50 g smør
½ dl tørr eplesider
blader fra en bunt salvie, hakket
1 ss hvetemel
5 dl grønnsakbuljong eller kokevann fra grønnsaker
salt
Rett før steking gnis hele svoren godt inn med salt. Sett steken på en stekerist over en ovnspanne. Stekes ved 200 C i 20 minutter, deretter skrus varmen ned til 180 C. Stek i ytterligere 1 time.
Legg eplene i en kjele sammen med smør og sider. Legg på et lokk og kok opp. La eplene småkoke i 5 minutter, tilsett deretter salvie og ta kjelen av platen. Dekk til og sett det til side.
Når svinesteken er ferdig, tas den ut av ovnen og legges på et serveringsfat. Sett fatet på et varmt sted slik at steken får hvile.
Bruk en metallskje til å skumme av overflødig fett fra ovnspannen. Sett pannen på middels varme på en kokeplate. Tilsett melet mens du rører kraftig slik at det blandes inn i stekesjyen. Hell sakte oppi grønsakkraften mens du rører med visp for å få en fin, jevn saus. Kok opp og la sausen småkoke i 4 minutter. Krydre etter smak, og hell sausen i en sausenebb. Server den til svinesteken og eplene med salvie.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron