Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g mørt svinekjøtt
salt
5 dl vann eller kraft
3 store tomater
1 rød paprika
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje
1 dl fylte oliven
5 nellikspiker
2 ts vineddik
1 dl stenfrie rosiner
Skjær kjøttet i 2 cm store terninger. Legg dem i en kjele, salte, og hell på vann eller kraft til kjøttet er dekket. Kok kjøttet ca 1 1/2 time under lokk, over svak varme.
Flå tomatene, ta ut kjernene og hakk dem smått. Fjern kjerner og hvite hinner i paprikaen, strimle den fint. Rens løk og finhakk den, press hvitløk over.
Varm oljen i en tykkbunnet kjele, la løken putre til den blir gyllenbrun. Tilsett tomater, rør om, tilsett paprika, oliven, nellik og vineddik, kok det sammen til en tykk puré. Rør inn rosinene.
Ta lokket av kjøttgryten og kok inn væsken. Tilsett tomatpuréen. Kok ca 10 minutter, rør av og til. Server fra gryten.
Server ris eller maiskolber.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron