Flere resulteter finnes under oppskriften
En skinke som skal ovnsbakes, må være meget lite saltet. Den bør derfor ligge i vann ca. 12 timer før tillagingen. Den kan være lettrøkt.
1 hel eller 1 stykke av en lettsaltet skinke.
OVNSTEMP: 125 grader
BAKETID: ca. 1-1/4 time pr. kg skinke (kjernetemp. 77 grader)
Legg skinken med svorsiden opp i en langpanne, eventuelt på rist. (Lag et kryss i svoren og stikk et kjøttermometer inn på det tykkeste av skinken)
Skinken bakes i ovn til den er mør. Baketiden avhenger ikke bare av vekten, men også av formen på skinken.
Svoren løsnes forsiktig mens skinken er varm.
Skinken kan griljeres eller glaseres. Den serveres med brun saus, madeirasaus, kokte poeter og kokte eller stuede grønnsaker eller bladsalat, kokte epler, svisker eller annen frukt.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron