Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g tørkede epleringer
4 tykke skiver rå lettsaltet skinke eller røkt svinekam
2 ss brunt sukker
TIL BOLLENE:
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
¼ ts salt
1 egg
2 ss smeltet smør
6-8 ss melk
Legg epleringene i en bolle og hell på 5 dl kaldt vann. La dem ligge i bløt natten over.
Legg skinkeskivene i en vid kasserolle og hell på vann til det dekker. Kok opp og la kjøttet trekke på svak varme under lokk i ca 30 minutter.
Legg epleringene over kjøttet og hell på bløtevannet. Dryss på det brune sukkeret og øk varmen litt. La det koke under lokk i 15 minutter. Epleringene skal bli myke, men ikke koke så lenge at de moser seg.
Lag i mellomtiden bollene. Bland mel, bakepulver og salt. Visp sammen egg og smør og rør det i melet. Tilsett melk til du har en røre som så vidt drypper fra skjeen.
Legg bollerøren oppå eplene i spiseskje store boller. Legg på lokk og kok i 12 minutter til. Stikk i en av bollene med en trepinne for å sjekke om de er gjennomkokt. Det skal ikke henge igjen deig på pinnen.
Server skinke, eple, boller og kraften i suppetallerkener.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron