Flere resulteter finnes under oppskriften
175-200 g skinke pr. person
Krydderblanding til 4 kg skinke:
2 ts hel nellik
2 ts hel allehånde
2 ts rosmarin
2 ts merian
6 laurbærblad
Julesalat:
2 endivier
100 g druer
3 mandariner
Dressing:
saft av 1 mandarin
3 ss olje
salt
pepper
Legg skinken i vann ett døgn, og skjær svoren av den. Støt alle krydderiene i morter, og gni fettsiden av skinken med krydderblandingen.
Riv av et stort stykke aluminiumsforlie. Bruk den tykkeste typen, og pakk skinken i den. Stikk steketermometer inn i det tykkeste av skinken.
Legg skinken i langpannen og sett den i ovnen ved 150-175 C. 60-70 min. pr kg. Når steketermometeret viser 77 C er skinken ferdig.
Ta den ut av folien og dryss litt friskstøtt krydder over den før servering.
Vask salaten og skjær den i tynne strimler.
Del druene i to og fjern kjernene. Skrell mandariner og skjær dem i båter eller tynne skiver.
Bland alle ingrediensene til dressingen, og hell den over.
Server skinken varm eller kald med salat, eventuelt kokte poteter eller grovt brød og smør til.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron