Flere resulteter finnes under oppskriften
3 gelatinplater
3 dl vann + 1 hønsebuljongterning
500 g hamburgerrygg
100 g leverpostei
150 g ferske sjampinjonger
persille
Hamburgerrygg er lettsaltet, røkt, kokt svinekam, ferdig til å spises uten tilberedning. Selges benfri.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. La gelatinen svelle i 4-5 minutter.
Varm vann og buljongterning i et kokekar. Smelt gelatinen i buljong, gelatinplatene skal først tas opp av vannet og klemmes ut. Sett kokekaret i kaldt vann slik at buljongen avkjøles. Når den er tyktflytende som rå eggehvite, er den passe stiv. Det tar 15-20 minutter.
Skjær kjøttet i knapt 1 cm tykke skiver, smør på leverpostei. Legg skivene i en langpanne. Skyll og skjær sjampinjongene i skiver. Garner hamburgerryggen med sjampinjongene, stikk soppskivene i leverposteien slik at de får feste. Øs den tyktflytende geleen over kjøttskivene og sett dem kjølig for å stivne. Hvis geleen har rent ned, skjær rundt hver skive med en kniv. Løsne dem med en stekespade og anrett dem på serveringsfat.
Server kokte poteter og grønnsaker til, eller grønn salat og kald saus, Urtesaus eller Rømmesaus (se egne oppskrifter, sauser).
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron