Bruksanvisning
Skjær vekk overflødig fett fra svinekjøttet og legg det i en bolle som ikke er av aluminium.
Ha olivenolje, hvitløk og oregano i en liten stekepanne på svak varme, og varm i 2 minutter, slik at aromaen frigjøres. Rør inn paprikapulver, spisskummen, timian, laurbærblad, 1 ts salt, ½ ts pepper og vinen, og la det surre i 1 minutt på svak varme. Ta pannen av varmen og sett den til avkjøling. Når marinaden har nådd romtemeperatur, heller du den over kjøttet og gnir godt inn. Leg på lokk og sett i kjøleskapet, natten over eller helst et par dager.
Tenn opp i trekullgrillen, eller skru på stekeovnsgrillen.
Ta svinekjøttet opp av marinaden og dryss det lett med salt og pepper. Legg det på grillristen eller under stekeovnsgrillen og stek det til et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet viser 72 C i ca 20-25 minutter. (Bruker du svinekam tar det 40-60 min., avhengig av tykkelsen).
Vend på kjøttstykkene fra tid til annen under grillingen, slik at det blir pent brunt på alle kanter. Du kan også stikke en skarp kniv i kjøttet for å se om det er ferdig det skal være rosa i midten.
Legg kjøttet på en skjærefjel og la det hvile noen minutter. Legg skivene på varmt fat og server straks.