Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg svinestek uten ben
1 ss salt
1 ts malt svart pepper
1 ts kajenne
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
2 ss matolje eller smult
1 liten løk, finhakket
1 selleristilk, finhakket
½ grønn paprika, renset og finhakket
1 hvitløkfedd, presset
Hvis svinesteken alt er surret, ta av hyssingen. Snitt skinnet for å lage skikkelig svor. Gni 2 ts av saltet inn i svoren kvelden før, dersom dette er mulig. Hvis ikke, gjør det så lenge på forhånd som mulig. Hvis kjøttet har stått kjølig over natten, la det få minst 2 timer i romtemperatur før du setter det i ovnen.
Sett ovnen på 220 C. Bland pepper, kajenne, paprikapulver og oregano med resten av saltet, og gni det inn i kjøttsiden av steken.
Varm olje eller smult, og stek løk, selleri og grønn paprika forsiktig i 5 minutter. La hvitløken steke med det siste minuttet.
Fordel de stekte grønnsakene over kjøttsiden av steken, helt ut til kanten. Rull steken sammen med svoren ut, og surr den godt så den beholder fasongen under stekingen.
Stek kjøttet på rist over en langpanne. Reduser varmen til 180 C etter 30 minutter. Drypp steken med skyen etter 15 minutter, og deretter hvert 20 minutt.
Total steketid er ca 2 timer. Hvis svoren ikke blir sprø mot slutten, sett opp varmen litt de siste 20-30 minuttene.
La kjøttet hvile et varmt sted i 10-15 minutter før du skjærer det opp. Da setter kjøttsaften seg.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron