Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g svinefilet
2 ss smør eller margarin
salt
pepper
salvie
2 bananer
Gratengsaus:
2 ss smør eller margarin
karri
2 ss hvetemel
2 dl fløte
1 1/2 dl kraft på ekstrakt
salt
pepper
kajennepepper
Skjær filetene i ca 2 cm tykke skiver. Brun dem i 1 ss smør, krydre med salt, pepper og salvie. Legg dem i et ildfast fat.
Skrell bananene og del dem på langs. Fres dem raskt i resten av smøret. Legg dem over filetskivene i fatet.
Smelt smør og mel til sausen, tilsett karri og la det frese et par minutter, spe etter hvert med fløte og kraft til en jevn saus.
Krydre sausen med salt, pepper, noen få kajennekorn og eventuelt litt mer karri. Retten skal smake sterkt av karri. La sausen småkoke ca 5 minutter under omrøring.
Hell sausen over bananer og svinefilet. Gratiner ved 250 C i 15-20 minutter. Dryss svakt med karri før servering.
Server med kokt ris, chutney, mandarinbokser fra boks, kokosmasse og ekte soya.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron