Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg beinfri svinebog, skåret i terninger på 2-3 cm
2 ½ dl tørr hvitvin, eller etter behov
3 ss paprikapulver
1 laurbærblad
2 hele kryddernelliker
5 hvitløkfedd, hakket
4 ss smult eller olivenolje
2 løk, hakket
4 tomater uten skinn og frø, i terninger
1 kg små sandskjell, evt hjerteskjell, godt skrubbet
3 ss koriander, hakket
2 ss bladpersille, hakket
Legg svinekjøttet i en bolle som ikke er av aluminium. Ha vin, paprikapulver, laurbærblad, kryddernellik og 3 av hvitløkfeddene i bollen. Bland godt, legg på lokk og sett i kjøleskapet natten over.
Neste dag siler du av marinaden og tar vare på den. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.
Smelt 2 ss av smultet eller varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Arbeid i omganger: Brun kjøtterningene på alle sider i ca 5 minutter, til de er gyllenbrune. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem på et fat.
Smelt resten av smultet eller varm resten av oljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk og fres i 8-10 minutter, til den er myk. Ha i resten av hvitløken og tomatene og la det surre i ca 5 minutter, til tomatene er myke. Rør av og til. Ha de brunede kjøtterningene i løkrøren sammen med resten av marinaden, legg på lokk, skru ned på svak varme og la det koke i ca 1 time, til svinekjøttet er mørt. Sjekk av og til om det er ferdig, og hell på mer vin hvis det begynner å se tørt ut.
Ha i skjellene og kast skjell som er åpne eller skadet. Legg på lokk, skru opp til sterk varme og la det koke i ca 5 minutter, til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke åpner seg.
Legg svinekjøtt og skjell på et varmt serveringsfat og dryss koriander og persille over. Server med en gang.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron