Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg skinkestek
salt
pepper
1 ts tørket rosmarin
1/2 ts tørket timian
2 1/2 dl kraft
rosmarin til dryss over steken
Skjær skrå ruter i svoren. Bland samtlige krydder og gni det inn i steken rundt det hele.
Legg kjøttet på rist over langpannen. Stikk eventuelt inn et steketermometer. Stek ved 175 C i 2-2 1/2 time, eller til termometeret viser 85 C. Svoren skal være brun og sprø.
La steken hvile med åpen ovnsdør ca 10 minutter før den tas ut og skjæres opp.
Kok ut pannen i mellomtiden med litt vann eller kraft. Sil sjyen og server den i en skål for seg.
Dryss rosmarin over steken til slutt.
Server med rødkål, kokte poteter eller potetmos.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron