Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg røkt, surret bogrull, bostonskinke eller bayonneskinke
rødvin
vann
suppekvast av purregrønt, persillestilk og laurbærblad
Saus:
1 1/2 dl rosiner
2 3/4 dl kraft fra kinken
2 ss brunt sukker
sukkerkulør
saft av 1/2 sitron
pepper
2 ts maisennamel
2 ss vann
Legg kjøttet i en kasserolle sammen med suppekvast. Tilsett like deler rødvin og vann så blandingen så vidt dekker.
Kok opp, legg lokk på og reduser varmen.
Kjøttet skal trekke 1 1/2 time. Et svært tykt stykke kjøtt kan trenge noe mer, et tynt stykke noe mindre tid.
Lag sausen mens kjøttet koker.
Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt maisennamel og vann i en kasserolle. La det småkoke ca 10 minutter. Rør melet ut i vann, tilsett jevningen og la sausen koke ytterligere 3 minutter.
Server skinken med erter, kokte gulrøtter og poteter. Servers sausen ved siden av.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron