Flere resulteter finnes under oppskriften
2 svinefileter 500-600 g
1 - 1 1/2 dl portin
6 hele einebær
1 ss smør eller margarin
salt
hvit pepper
1 ss hvetemel
3 dl kremfløte
Rens kjøttet og legg det i en bolle. Knus einebær og strø over. Hell over portvin og la det stå og trekke i minst 5 timer.
Ta opp kjøttet og tørk det. Sil portvinen. Brun deretter kjøttet i en stekepanne slik at det får fin, jevn brunfarge.
Drypp over litt portvin og la kjøttet ettersteke i ca 20 minutter. Snu filetene etter halve steketiden. Spe eventuelt sjyen med mer portvin og smak til med salt.
Ta kjøttet opp og hold det varmt. Kok opp stekesjyen og jevn med hvetemel utrørt i litt kaldt vann. La det koke i 3-5 minutter.
Hell i fløte og la sausen koke til den tykner. Tilsett resten av portvinen og smak til med mer salt og eventuelt hvit pepper.
Skjær kjøttet i pene skiver. Hell sausen over skivene eller server den ved siden av.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron