Flere resulteter finnes under oppskriften
1 flatribbe på minst 2 kg (utbenet)
1/2 kg medisterfarse
3 ss stekte baconterninger
3 ss stekte soppbiter
2 ss stekt løkhakk
salt
pepper
Tilbehør:
rosenkål med stekt sopp og baconterninger og bakte poteter med løkkrem (pisket krem smakt til med salt, pepper og hakket løk).
Få ribben benet ut. Skjær bort svor fra halve ribben. Skjær svoren i lange strimler (som til ribbensstek). Brett ribben godt ut. Rør medisterfarsen sammen med sopp, baconterninger og løkhakk. Bred farsen utover den delen av ribben som ikke har svor under. Brett den andre delen over så svoren kommer opp. Fest med kjøttnåler eller blomsterpinner (om har ligget i vann). Plasser ribben i en ildfast form som passer akkurat i størrelse. Gni svoren inn med salt og pepper.
Settes inn i 175 C varm ovn. Den er ferdig når et steketermometer viser 76 C (etter ca. 2 1/2 time). Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. La medisterribben hvile et kvarters tid før den skjæres i skiver etter svorstrimlene.
Serveres med rykende varm rosenkålblanding og de bakte potetene. Ha gjerne gele av rips eller rognebær til.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron