Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hel skinke med ben, ca 8 kg
Saltlake:
1,3 liter fint eller 1,4 2 liter grovt salt
1 dl farin
10 liter vann
evt. 1 ts salpeter
Skinken kan også deles, bruk ½ porsjon lake til oppdelt skinke på 3-4 kg.
Det er viktig å klemme ut blod i lårpulsåren, da oppnås bedre holdbarhet. Kjøtt bør også være gjennomkjølt før det saltes.
Bland, salt, sukker, eventuelt også salpeter (som brukes for frisk farge og kan kjøpes på apotek), med kaldt vann, for eksempel i et kar av plast eller rustfritt stål. Aluminium kan ta skade av saltet. Rør til saltet har løst seg opp. Laken trenger ikke kokes. Hvis den kokes, må den i tilfelle avkjøles helt.
Legg ned skinken, den skal dekkes helt av laken. Dekk til karet og la det stå kaldt i 1-2 uker, lengst tid hvis det er hel skinke.
Hvis skinken er fryst så tin denlangsomt i kjøleskap. Den bør være helt tint for å bli gjennomsaltet.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron