Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg tynnribbe
2 tykke fleskeskiver
250 g havsalt
hel pepper
nellik
laurbær
einerbær
oregano eller anis
100 g bløtlagte bønner
4 sjalottløk
4 små neper, eller kålrotbiter
4 små poteter
2 gulrøtter
4 hvitløkfedd
litt forvellet savoy- eller kinakål
5 dl kyllingkraft eller buljong
Fjern svoren fra ribben. Bland salt og krydder, og gni inn ribbe og fleskeskiver. Legg i tykk plastpose og la det trekke i 2-3 dager i kjøleskapet. Snu av og til.
Skyll av saltet og la det ligge noen timer i kaldt vann.
Ha flesk og ribbe i en kjele og dekk med kaldt vann. Kok opp og skum godt av.
Tilsett 1 løk, 1 gulrot, 1 stilkselleri, 2 laurbærblad, 4 nellik og 2 timianstilker. La det trekke i ca 90 minutter. Ta opp og la hvile litt og skjær i serveringsstykker.
Skyll bønnene og ha i en kjele. Tilsett kyllingkraft og la det koke opp. Tilsett grønnsakene i biter, unntatt kålblader og laurbærblad. La det koke i ca 1 time. Tilsett resten og la det koke i ca 20 minutter til.
Anrett 1-2 skiver ribbe med strimler av flesk på bønneblandingen på varme tallerkener. Ha en klikk urtedressing eller lignende over. Godt brød hører til.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron