Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg svinekam med ben, ca 1 ½ kg uten ben
Kokekraft:
1 liter appelsinjuice
1 ts salt
1 ss soyasaus
2 krm knust pepper
2 ts timian
1 løk eller 1 bit purre
1 gulrot
Det blir ekstra fyldig smak på kjøttet når det kokes i denne kraftige krydrede kraften.
Velg et kokekar som kjøttet ligger trangt i. Mål opp alt til kokekraften i kokekaret, kok den opp. Legg i kjøttet og la det trekke sakte under lokk i 60-75 minutter. Snu kjøttet en gang i løpet av kokingen siden det ikke helt dekkes av kraften. Prøv mot slutten med en prøvenål, den skal trenge ganske lett inn når kjøttet er ferdig.
Ta kokekaret av varmen. La kjøttet ligge i kraften i ca 20 minutter hvis det skal serveres varmt, eller avkjøl det i kraften.
Skjær bort eventuelle ben og skjær kjøttet i tynne skiver.
Server det varmt med sjyen jevnet til saus, kokte poteter eller kokt ris og grønnsaker eller server den kaldt med kald saus, for eksempel Urtesaus, Rhode Island-saus, Sauce verte eller rømmesaus ( se egne oppskrifter) og kokte grønnsaker.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron