Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hamburgerrygg
3 plater dypfryst butterdeig
4 ss sennep
4 ss finhakket persille
1 ½ ss støtt estragon
sammenvispet egg til pensling
Hamburgerrygg er lettsaltet, røkt, kokt svinekam, ferdig til å spises uten tilberedning. Selges benfri.
Ta butterdeigen ut av fryseren, la dem tine i romtemperatur i ca 15 minutter. Skjær et dypt snitt midt i hamburgerryggen på langs, men ikke helt ut til endene. Bland sennep, persille og estragon, fyll det i snittet. Varm ovnen til 225 C.
Kjevl ut hver butterdeigplate ca 10 cm på lengden. Legg platene inntil hverandre, fukt kantene med litt vann og trykk dem sammen til en stor plate. Skjær eventuelt av en deigremse til dekorasjon. Legg kjøttet på platen og brett den sammen til en tett pakke, fukt deigkantene før de trykkes sammen. Legg pakkene på et stekebrett eller i en langpanne. Spor eventuelt ut blad eller smale deigremser og dekorer deigen. Pensle med egg.
Sett hamburgerryggen på nederste ribbe. Stek den i ca 25 minutter til butterdeigen er blitt sprø og gyllen.
Server gjerne med kokte poteter og soppsaus, samt gratinerte tomater.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron