Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 svinehode
1 ts pepper
1 ts nellik
1 ts allehånde
1 ts ingefær
1 ss salt
2 ts gelatinpulver
Til koking:
2 ts salt pr. liter vann
(ca 1 1/4 kg sylte)
Rens svinehodet og skyll det godt i kaldt vann. Legg det i et rommelig kokekar med bensiden ned. Mål opp og hell på vann slik at det dekker kjøttet. Salt, kok opp og skum av. Kok hodet under lokk på svak varme til kjøttet kan løsnes fra bena, ca 1 1/2 time.
Ta opp kjøttet. Skjær løs svoren og skjær alt kjøtt og flesk fra bena. Fjern årer og itler. Skjær kjøtt og flesk i skiver eller strimler. Legg magert og fett kjøtt hver for seg.
Dypp et kjøkkenhåndkle i varmt vann, vri det og bre det utover en bolle med rund bunn. Dekk bunn og sider med svor. Legg skinnsiden mot håndkleet. Bland salt, krydder og gelatin.
Legg fett og magert kjøtt lagvis og strø krydderblandingen mellom lagene. De fete lagene er nødvendig for at sylten skal henge sammen. Legg svor øverst med skinnsiden opp. Knyt håndkleet hardt rundt sylten og bind det sammen med en hyssing.
Kok opp kraften. Legg i sylten og la den trekke i kraften ca 20 minutter slik at den blir gjennomvarm. Legg den deretter i press i syltepresse, eller mellom to tallerkner eller spekefjøler med tyngde på. La den stå kjølig i 8-10 timer. Ta deretter bort håndkleet.
Sylte kan oppbevares noen dager i kjøleskap. Den kan også fryses, gjerne delt i mindre stykker. Pakk inn sylten i aluminiumsfolie og plastpose. Den bør ikke fryselagres lenger enn 1-2 måneder.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron