Flere resulteter finnes under oppskriften
2 svinenyrer, ca 400 g
1 ts salt pr. liter vann
300 g lettsaltet sideflesk
10 rå poteter
3-4 løk
margarin eller smør
1 ts salt
1-2 krm pepper
1 ts timian
2-3 dl lettøl eller pils
persille
Forvell svinenyrene. Skjær et snitt i dem og legg dem i kaldt saltet vann. Kok opp og hell av kokevannet. Skjær nyrene i skiver. Skjær flesket i strimler. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Stek flesket i en stekepanne, ta det opp. Brun eventuelt litt fett i pannen, stek nyrene etter flesket og løken til slutt.
Legg poteter, flesk og nyrer lagvis i en gryte, krydre med salt, pepper og timian mellom lagene. Begynn og slutt med poteter. Kok ut stekepannen med øl, hell sjyen i gryten.
La retten koke under lokk på svak varme i 20-25 minutter, eller til potetene er myke. Klipp rikelig ed persille over.
Server råkostsalat eller grønn salat til.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron