Flere resulteter finnes under oppskriften
4 svinekoteletter, ca 600 g
2 ss smør eller margarin
salt
pepper
Saus:
1 boks knuste tomater, ca 400 g
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
1 boks tomatpuré, ca 80 g
1 ss vineddik
1 knivodd sennep
1/2 ss sukker
salt
chilipepper
Begynn med sausen. Rens og hakk løk og hvitløk. Varm oljen i en kjele og la løken putre i oljen til den blir gjennomskinnelig.
Tilsett de knuste tomatene og tomatpuréen samt vineddik, sennep, sukker, salt og en anelse chilipepper.
La sausen småkoke til den blir tykk og sammenhengende, ca 30 minutter.
Varm opp grillen når ca 10 minutter av sausens koketid gjenstår.
Pensle kotelettene med olje og grill dem 5 minutter på hver side - eller stek dem i smør på pannen ca 5 minutter på hver side. Krydres etter at de er ferdigstekte, enten de grilles, eller stekes i pannen. Server med et dekke av varm tomatsaus.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron