Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts sterkt chilipulver eller 1 ½ ts mildt
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
450 g magert svinekjøtt i terninger
3 ss jordnøttolje
1 stor løk, finhakket
1 rød paprika i biter
1 boks (400 g) hakkede tomater
2 store hvitløkfedd, finhakket
2 ss tomatpuré
1 ss lyst muscovadosukker
1 ½ dl hønsebuljong
1 ½ dl rødvin
1 boks (ca 400 g) pintobønner eller røde kidneybønner, avrent og skylt
rømme til servering
hakket persille til garnering
Bland krydder og urter og vend det sammen med svinekjøttet. Varm 2 ss av oljen i en stekepanne, tilsett kjøttet og stek det i 2 minutter. Ta kjøttet ut av pannen.
Ha resten av oljen, løk, paprika og hvitløk i pannen og stek i 4-5 minutter til det er gyllent. Ha kjøttet tilbake i pannen og rør inn tomater med lake, tomatpuré, sukker, buljong og rødvin. Ha på lokk og la det surre på svak varme i 1 time til kjøttet er mørt og retten har fått konsistens som tykk suppe.
Rør inn bønner og la det småkoke i 5 minutter.
Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt med hakket persille og server med rømme og ris eller brød ved siden av.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron