Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g svinefilet
1-2 ss margarin eller smør
1/2 - 1 ts salt
nymalt pepper
fløte
Gratengsaus:
1-2 bokser (á 225 g) aspargesbiter
3 1/2 ss hvetemel
4 dl aspargeskraft + vann
1 ss margarin eller smør
1 hønsebuljongterning
1 egg
1/2 dl fløte
1-2 ts sennep
reven ost
Svinefilet kan stekes hel eller i skiver.
Brun fettet i en stekepanne. Brun hele fileter på alle sider. Krydre med salt og pepper. Etterstek fileten under lokk på svak varme i 10-15 minutter.
Eller skjær filetene på skrå i ca 2 cm tykke skiver. Stek skivene 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Dypfryste svinefileter stekes når de er så vidt tint. Brun dem i stekepanne på sterk varme. Etterstek som ovenfor. Beregn litt lengre steketid.
Ta opp kjøttet, skjær hele fileter i skiver. Kok ut pannen med litt vann. Smak til sjyen og tilsett gjerne litt fløte.
Gratengsausen: Hell kraften av aspargesen, mål den og spe med vann. Visp ut melet i en del av den kalde væsken direkte i kokekaret. Tilsett resten av væsken, fett og smuldret buljongterning. Kok opp under omrøring og la sausen koke 2-3 minutter. Bland sammenvispet egg og fløte. Ta kokekaret av pannen, rør ned eggeblandingen. Smak til med litt sennep.
Fordel aspargesen på kjøttet, hell på gratengsausen og strø over reven ost. Gratiner høyt i ovnen ved 250 C til retten har fått fin farge, 8-10 minutter
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron