Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig eller kvernet lammekjøtt
3/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2 squash
1 løk
1 ss olivenolje
2 laurbærblad
1/4 ts basilikum
Rør sammen kjøttdeig (eller kvernet lammekjøtt), salt og pepper til en seig deig. Form litt avlange kaker.
Rens løken og del i store biter. Skjær paprika og squash i biter.
Tre vekselsvis grønnsaker og kjøttkaker på spidd. Pensle med olje og dryss over knuste laurbærblad og basilikum.
Stekes på rist over langpanne under grillen i ovnen ca 10 minutter. Snues etter 5 minutter. Serveres gjerne med pilaffris og gresk salat. Oliven og brød er også godt tilbehør.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre