Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1 1/2 krm svart eller hvit pepper
2 ss potetmel
3-4 dl melk eller vann
1 egg (kan sløyfes)
1 ss reven løk
Steking:
1 1/2 ss margarin eller smør
2-3 tomater
1 ts oregano eller basilikum
1 dl reven ost eller hakket persille
Rør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett pepper og potetmel og rør så det blandes godt inn i deigen. Spe med væsken litt etter litt. Rør eventuelt inn egget til slutt sammen med løken.
Brun fettet i en stekepanne. Legg i farsen og form den til en stor, flat kake med en stekespade. Stek på middels varme i 5-6 minutter til undersiden er pent brun. Snu kaken. Legg på hakkede tomater, støtt urtekrydder og ost eller persille. Stek kjøttkaken under lokk i 5-6 minutter.
Server kjøttkaken direkte fra pannen med kote poteter og grønn salat eller råkostsalat.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre