Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
2 dl ris
1 terning kjøttbuljong
vann
1 ss smør eller margarin
1 hakket gul løk
1 presset hvitløkfedd
½ ts salt
2 krm pepper
1 ss frisk hakket rosmarin eller 1 ts tørket
1 boks røde kidneybønner, godt skylt
1 tomat i skiver
2 dl revet ost
Kok risen etter oppskriften på pakken, men med 1 dl ekstra væske og buljongterningen smuldret i vannet.
Stek kjøttdeigen i smøret i en stekepanne, og finfordel den samtidig med en gaffel. Tilsett haket løk og hvitløk. Krydre med salt, pepper og rosmarin.
Legg den kokte risen i bunnen av en stor ildfast form. Tilsett eventuelt litt mer vann slik at risen blir litt saftigere. Fordel de skylte kidneybønnene jevnt utover. Spe til slutt kjøttdeigen over, pynt med tomatskiver og strø revet ost over. Sett formen inn i ovnen ved 250 C og stek til osten er smeltet og har fått fin farge. Det tar 10-15 minutter hvis alle ingredienser er varme.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre