Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, knust
250 g hermetiske tomater
100 g hermetisk, grønn chili i lake
1 ss chilirelish
1/2 ts spisskummfrø
500 g mager kjøttdeig
salt
pepper
2 ss maisolje
4 skiver gruyéreost (sveitserost som minner om emmenthaler)
salat, finhakket
4 varme hamburgerbrød, delt i to
løkringer, rå
Varm olivenolje i en kjele. Tilsett 1 hakket løk og hvitløk og la det steke forsiktig i 5 minutter. Kjør tomatene i en hurtigmikser til det blir en jevn røre. La tomatene renne av seg og skjær opp pepperfruktene. Tilsett tomater, chili, chilirelish og spisskummfrø i kjelen. Rør godt og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Rør litt av og til.
Legg kjøttdeigen i en bolle. Tilsett resten av løken og salt og pepper. Bland godt sammen. Del deigen i 4 porsjoner og lag burgere med en diameter på ca. 10 cm. Varm opp maisoljen i en stor stekepanne, og stek burgerne 5-6 minutter på hver side. Legg en skive ost på hver. På underdelen av hvert brød legger du hakket salat. Legg hamburgerne oppå og ta litt chilisaus og løkringer på toppen. Legg den andre halvdelen av brødet oppå og server hamburgerne varme.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre