Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
2 krm pepper
2 ss hvetemel
1 ss potetmel
3 egg
1 1/2 dl melk
1 dl fløte
1 dl hakket persille
Skill eggene i plommer og hviter. Ha hvitene i en bolle, de skal stivpiskes senere. Sett ovnen på 200 C.
Bland kjøttdeigen med salt, pepper, mel og eggeplommer. Spe med melk og fløte, litt omgangen. Tilsett persillen. Stivpisk eggehvitene og vend dem i farsen.
Hell farsen i en godt smurt form og glatt den til på overflaten. Sett formen i en liten langpanne. Plasser på nederste ribbe. Hell i varmt vann og kok farsen i vannbad i 1-1 1/4 time. La timbalen stå en stund i formen før den hvelves. Kan servers varm og kald.
Vi anbefaler kokte poteter, soppsaus og grønnsaker til.
Timbal kommer fra det franske timbale, som betyr beger. Det er en farserett som tidligere alltid ble kokt i en høy form med lokk, såkalt timbalform, på komfyren. Det er like greit å fylle den i en randform eller brødform og koke den i vannbad i stekeovnen.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre