Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kjøttdeig
2 middels store løk
1-2 hvitløkfedd
2 ss olje
1 boks tomater, 400 g
1 ts salt
1-2 krm grovalt pepper
1 dl hvit- eller rødvin
1-2 ts basilikum
evnt timian og oregano
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres den i oljen i en gryte. Legg i kjøttdeigen og stek under omrøring til den er jevnt grynet.
Tilsett bokstomater med laken, salt og pepper. Kok på svak varme med lokket litt på gløtt i 15-20 minutter. Tilsett vin og støtt basilikum, kok ytterligere 5-10 minutter. Smak til, eventuelt med nypresset hvitløk og ekstra urtekrydder, for eksempel timian eller oregano.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre