Flere resulteter finnes under oppskriften
kjøttsaus:
500 g kjøttdeig
2 ss matolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 squash
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 laurbærblad
1/2 ts basilikum
Hakk løk og hvitløk og skjær squash i biter.
Brun kjøttdeig, løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater med kraft, squash, salt og krydder.
La kjøttsausen småkoke ca 15 minutter
Lag potetmos av 2 poser ferdig mos. Eller av 8-10 mosede, kokte poteter blandet med 3 dl varm melk, 2 ss smør, 3/4 ts salt og 1/4 ts pepper.
Smør formen og ha potetmos i bunnen. Deretter kjøttsaus. Avslutt med potetmos på toppen. Bruk gjerne en sprøytepose. Dryss eventuelt revet ost over.
Stekes i ovn ved 200 C i 10-15 minutter til potetmosen er lys gylden. Serveres med pariserloff og grønn salat.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre