Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
3/4 dl havregryn
1 ss potetmel
1 boks knuste hermetiske tomater, 400 g
2 ss tomatpuré
1-2 hvitløksfedd, presset
1 bunt hakket persille
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts timian
1 ts basilikum
2 gule løk
Bland sammen havregryn, potetmel og tomatene i en bolle. Legg i tomatpuré, hvitløk, persille og alle krydderne. La det stå i ca 10 minutter.
Del løken i smått. Bland løk og kjøttdeig i krydderblandingen. Arbeid farsen til den blir smidig. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Form farsen til et brød som legges i en smurt ildfast form.
Stekes ved 175 C i ca 1 time.
Server med kokte poteter eller potetstappe og salat.
Pynt med klippet karse eller annet kryddergrønt rundt formen.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre