Flere resulteter finnes under oppskriften
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre:
400 g kjøttdeig
1 løk
2 gulrøtter
300 g hodekål, strimlet
1-2 ss margarin eller smør
1-2 hvitløkfedd
1 krm pepper
1 krm malt kardemomme
1 ss sennep
1 ss soyasaus
1 kjøttbuljongterning
1-1 1/2 dl vann
salt
pepper
Deigen:
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts karri
3 ss olje eller smeltet margarin
2 dl vann
1 egg, sesam eller valmuefrø til pensling
Skrell løk og gulrøtter. Finhakk løken, grovriv gulrøttene. Strimle kålen fint, gjerne med ostehøvel.
Brun fettet i en gryte. Fres løk og gulrøtter, øk varmen litt, legg i kjøttdeigen og stek under omrøring til den er jevnt grynet. Legg deretter i kål, renset og presset hvitløk, øvrige krydder, smuldret buljongterning og hell på vannet.
Kok under lokk på svak varme i 10 minutter, grønnsakene skal såvidt være myke. Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt ris, salte peanøtter og eventuelt en grønn salat.
Deigen: Bland mel, bakepulver og karri i en bolle. Tilsett olje eller smeltet margarin og vann. Arbeid det hele sammen til en smidig deig. Kjevle den ut til en leiv, ca 30x40 cm. Legg eventuelt litt deig til side til å pynte med. Legg fyllet langs midten. Fukt kantene av deigen med sammenvispet egg. Brett deigen rundt fyllet slik at kantene kommer litt over hverandre, trykk dem sammen.
Legg rullen med skjøten ned på smurt plate. Pynt eventuelt med tynne deigremser rundt rullen. Pensle med sammenvispet egg og strø på sesam- eller valmuefrø. Stek på nederste ribbe i ca 25 minutter ved 200-225 C.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre