Flere resulteter finnes under oppskriften
1 løk
½ grønn paprika
2 ss olje
1 hvitløkfedd
400 g kjøttdeig
1 boks tomatpuré, 200 g
½ ts tørket timian
¼ ts malt spisskummen
¼ ts paprikapulver
noen dråper tabascosaus
salt
nykvernet pepper
½ isbergsalat
4 små faste tomater
2 dl rømme eller crème fraîche
middels sterk chilisaus fra glass eller boks
12 tacoskjell
1 dl revet cheddarost
GUACAMOLE:
3 modne avocadoer
saft av 2 lime
2 tomater
1 liten løk
2-3 små, middels sterke chilifrukter
salt
3 ss hakket koriander
sitronbåter til pynt
korianderblader til pynt
Skrell og finhakk løken. Skyll paprikaen, fjern frø, hvite ribber og stilk. Skjær paprikakjøttet i små terninger. Varm oljen i en stekepanne og fres løk og paprika på svak varme under omrøring til løken er blank og myk. Skrell hvitløken og press den i pannen.
Tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til den begynner å bli brun. Rør inn tomatpuréen. Tilsett timian, spisskummen, paprikapulver og tabasco. Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen småkoke på svak varme uten lokk i ca 20 minutter til nesten all væske har fordampet.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 175 C. Skyll salaten og skjær den i tynne strimler. Skyll tomatene, del dem i to og skrap ut kjernene. Finhakk tomatkjøttet.
Lag guacamolen: Del avocadoene, fjern steinene og ta ut kjøttet med med spiseskje. Mos avocadokjøttet sammen med limesaften i matprosessor, eller bruk stavmikser. Skyll chiliene, fjern stilkefestene og hakk dem fint. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og fra av skinnet. Del dem, skrap ut kjernene og finhakk tomatkjøttet. Skrell og finhakk løken.
Skjær et snitt på langs i chiliene og fjern frø og stilker. Skyll chiliene og skjær dem i tynne ringer. Bland avocado, tomater, løk, chili og hakket koriander godt og smak til med salt.
Ha guacamolen over i en bolle og pynt evt med korianderblader og sitronbåter. Ha rømme og chilisaus (tacosaus) i serveringsboller.
Varm taboskjellene i stekeovnen i 2-3 minutter. Smak i mellomtiden på kjøttsausen og tilsett mer krydder om nødvendig. Fyll tacoskjellene med kjøttsaus, salat, hakkede tomater og ost. Server dem med en gang med de tre sausebollene ved siden av. Eller legg salat, tomat og ost i boller og la gjestene fylle skjellene sine selv.