Flere resulteter finnes under oppskriften
kjøttsaus:
500 g kjøttdeig eller kvernet lammekjøtt
2 ss smør
2 løk
1 grønn paprika
2 ts salt
3/4 ts pepper
3/4 ts oregano
1/2 ts kanel
1 laurbærblad
1 fedd hvitløk
ca 2 dl vann
1 boks tomatpuré (130 g)
1 aubergine
2 ss salt
ostesaus:
4 dl melk
3 ss hvetemel
ca 200 g revet hvitost
2 egg
Skjær auberginen i ca 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
Brun kjøttdeigen i smør i varm panne. Gni den ut med en gaffel slik at den blir kornete. Tilsett finhakket løk og stek til alt er brunet.
Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke til en tykk saus. Smak til sausen med eventuelt mer salt og krydder.
Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvit ost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
Smør en ildfast form. Skyll av saltet på aubergineskivene. Legg lagvis kjøttsaus og aubergskiver og hell ostesausen over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200 C i ca 40 minutter.
Serveres med en grønn salat og eventuelt brød.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre