Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
2 kokte moste poteter
1 egg
1-2 dl vann
1 dl finhakkede syltede rødbeter
2 ss finhakket rå løk
2 ss kapers
Bland kjøttdeig med salt og pepper. Ha i moste poteter og egg. Spe med vann og rør kraftig.
Tilsett rødbeter, løk og kapers og arbeid deigen godt sammen.
Formes til ca 8 store, 2 cm høye biffer.
Stekes i varm panne med smør eller margarin i ca 2-3 minutter på hver side. Det trenger ikke å være helt gjennomstekte, men kan etterstekes i pannen som er trukket fra platen.
Ta opp biffene og kok ut pannen med litt vann og smak eventuelt til med litt buljong. "Biffene" serveres ofte med stekt egg, stekte poteter og syltede rødbeter. Skysausen helles over.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre