Flere resulteter finnes under oppskriften
Kjøttsaus:
1 løk, hakket
300 g kjøttdeig
1 ss olje
1 fedd hvitløk, hakket
1 boks tomater, hakket
salt
pepper
oregano
Hvit saus:
3 ss hvetemel
6 dl melk
1 ss margarin
salt
pepper
muskat
2 dl revet ost
9-12 (150 g) pastaplater
Lag kjøttsaus: Stek løk og kjøttdeig i olje i en panne. Tilsett hvitløk og tomater. La sausen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og oregano.
Lag hvit saus: Ha hvetemel og litt melk i en kjele. Rør det klumpfritt. Tilsett resten av melken og margarinen. Kok opp under omrøring til en tynn saus. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett ost, spar halvparten til overflaten av lasagnen.
Bruk en form som passer til å legge pastaplatene i tre, fire lag. Legg kjøttsausen, hvit saus og pastaplater lagvis. Avslutt med hvit saus. Dryss revet ost over.
Stekes på nederste rille på 200 C i 30-35 minutter til overflaten er gyllen og pastaplatene møre.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre