Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g rent malt okse- eller lammekjøtt
2 ts frisk ingefær, skrelt og revet
2 pressede hvitløkfedd
4 finhakkede grønne chili
1 liten finhakket løk
1 egg
½ ts gurkemeie
1 ts garam masala
50 g frisk koriander, hakket
4-6 friske mintblad, hakket
1 potet
salt
vegetabilsk olje til frityrsteking
(20-25 kjøttboller)
Ha kjøttdeigen i en stor bolle sammen med ingefær, hvitløk, chili, løk, egg, gurkemeie, garam masala, frisk koriander og mint. Riv poteten ned i bollen og tilsett salt. Elt alt godt sammen til en myk deig.
Form små kjøttboller med hendene, på størrelse med en golfball. Dekk til med folie eller plast og la stå i 25 minutter.
Varm oljen til middels varm i en frityrkjele, ha bollene i porsjonsvis og stek dem i 3-5 minutter, inntil de er gyllenbrune. Tørk kjøttbollene godt på husholdningspapir og server dennne indiske retten med en gang, gjerne med naanbrød, og raita laget av agurk og naturell yoghurt, tomatsalat og en krydderfull chutney.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre