Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
½ ts salt
4 ss potetmel
½ ts hvit pepper
1 dl vann
1 egg
smør til steking
3 ss smør
3 løk
2 ss hvetemel
5 dl vann
salt
nykvernet hvit pepper
Rør kjøttdeigen godt sammen med de tørre ingrediensene og spe med vann og egg, litt om gangen. Rør farsen seig mellom hver gang.
Dypp hendene i kaldt vann og form karbonader. Stek dem pent brune på begge sider over god varme. Rens løken, skjær den i skiver og brun den godt i varm panne. Dryss over mel og rør godt sammen. Spe med 5 dl vann og kok opp.
Legg karbonadene i ildfast form, smak sausen til med salt og pepper og hell den over. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovn på 160 C i 45 minutter.
Server i formen, gjerne med persilledryss. Kokte poteter og syltede rødbeter anbefales som tilbehør.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre